AMSTERDAM - Bij Tesla maken ze zich op voor de komst van de Model S. Die krijgt, naast een standaard-uitvoering ook een supersnelle Sport-versie.

Bij Tesla in de VS is men klaar voor het volgende hoofdstuk. Na de Roadster is het de beurt aan de Model S. Dat is een auto in het segment van A6, 5-serie, E-klasse en Luxus GS Hybrid. Alleen is de Tesla natuurlijk geheel elektrisch.

Tijdens een bijeenkomst in de VS heeft Tesla-paus Elon Musk bevestigd dat er ook een Sport-versie van die auto komt. Die wordt rechtstreeks tegenover de BMW M5 in de markt gezet.

De Model S Sport wordt geleverd met een accu van 85 kWh. Daarmee komt de auto 480 kilometer ver. De Sport krijgt aanpassingen waarmee de sprinttijd van 0 naar 100 km/u wordt verminderd van de standaard 5,5 seconden tot 4,4 tot 4,6 seconden.

Vergroten

Met optionele aerodynamische wielen kan de actieradius van de Tesla worden vergroot naar 515 kilometer. De Model S heeft in de VS een vanafprijs van 49.900 dollar. De Sport wordt met en prijs van zo'n 80.000 dollar flink duurder.

“Het doel van de Model S is niet alleen om de beste elektrische auto te maken, maar ook de beste auto in het algemeen. Hij heeft zeven zitplaatsen, twee bagageruimtes en een zeer laag zwaartepunt. Niemand dacht dat dit mogelijk was.

Ik ben trots op deze auto, het is een revolutie en ik hoop dat de rest van de industrie ons volgt,” aldus Musk. Aan het einde van 2012 wordt de Model S in Nederland verwacht.