AMSTERDAM - De kleine drieling van het Volkswagen concern is compleet. De enige die we nog misten was Seats variant van de Up. Dat is deze Mii geworden.

Met de komst van de Seat Mii is het trio A-segmenters, die wordt gebouwd in de fabriek in het Slowaakse Bratislava, compleet.

Het zal je niet verbazen dat alles betreffende de Mii ook grotendeels van toepassing is op de Volkswagen Up en de Skoda Citigo. Dat betekent dat we het hier hebben over een auto van 3,56 meter lang, die aan het einde van het jaar als driedeurs op de markt komt. De vijfdeurs volgt in het voorjaar van 2012.

Ook de Mii heeft de nieuwe driepitter met een vermogen van 60 of 75 pk. De auto weegt 854 kilo en heeft een bagageruimte van 251 liter; met neergeklapte achterbank wordt dat 951 liter. De extra zuinige versie heet bij Seat Ecomotive en komt, met zijn uitstoot van 97 gr/km, in een later stadium op de markt.

Noodrem

Verder is ook de automatische noodrem Safety Assist aan boord en is er het Seat Portable System dat de bediening van zaken als navigatie, telefoon en boordcomputer in één systeem verenigt.

Wie kiest voor de Chic-uitvoering krijgt zaken als lichtmetalen wielen en verchroomde details in het interieur. Bij de Sport-versie is een extra straf afgestemd onderstel het hoogtepunt.

Neus

Met grote verschil zit ‘m natuurlijk in de neus. Je herkent in de koplampen de grille de pijlstijl die in alle moderne Seats te vinden is. Seat’s ontwerpdirecteur Alejandro Mesonero-Romanos heeft daar zijn geheel eigen kijk op: “De Mii ademt de sfeer van zijn thuisstad Barcelona. Hij is modern, heeft een sterke persoonlijkheid, maar is niet schreeuwerig.”