AMSTERDAM - We meldden het al eerder: ook Bentley ontkomt niet aan dieseltechniek. Wolfgang Dürheimer doet in de Duitse pers meer uit de doeken over de plannen van Bentley met dieselmotoren.

Wolfgang Dürheimer zit sinds negen maanden op het pluche bij Bentley. In de Duitse vakpers vertelt hij dat het tijd is om ook met Bentley de dieselmarkt te betreden. Eerder kondigde de nieuwe baas aan dat Bentley met een SUV komt.

Daarmee spiegelt Dürheimer zijn merk aan Porsche, dat eerst de verkopen zag floreren door de komst van de Cayenne. Later kregen die nog een keer een boost door de komst van de dieselversie. “Het zou goed zijn voor ons merk iets te doen aan de afwezigheid van een diesel,” vindt Dürheimer.

V12

‘Ik ga er vanuit dat er een dieselmotor komt,” vervolgt bij. Binnen het Volkswagen concern, waartoe Bentley behoort, is er keuze uit een V8 en een V12 diesel. “Moderne dieselmotoren hebben precies de kwaliteiten die een Bentley-klant waardeert: een enorm koppel dat de krachtbron soepel maakt in combinatie met een brandstofverbruik dat is te overzien.”

Bij Bentley is het reeds mogelijk een auto te kopen die rijdt op bio-ethanol. Daarnaast zal Bentley in de toekomst ook een plug in-hybride brengen.

Instapmodel

Over het cilinderaantal van de Bentley diesel houdt Dürheimer zich nog op de vlakte. “U kunt er in elk geval vanuit gaan dat Bentley op de lange termijn met twaalfcilinders bezig blijft,” maar of dat ook betrekking heeft op de diesels, wordt niet duidelijk.

In elk geval wordt de volgende stap van Bentley op motorengebied de presentatie van een instap-V8 in de Continental-reeks. Tot nu toe was die er alleen met W12.