AMSTERDAM - Acht uitlaten was wellicht een beetje teveel van het goede, lijken ze bij Bugatti te hebben bedacht. Wolfgang Durheimer heeft verklaard de plannen voor de Galibier door te zetten, maar het concept wel te willen wijzigen.

Durheimer heeft tegenover het Britse AutoCar verklaard graag door te willen gaan met de ontwikkeling van de Galibier, die zich volgens hem “in de tweede helft van het ontwerpproces” bevindt.

Voor het einde van het jaar wil de baas van Bugatti een definitief design bij de directie van moederbedrijf Volkswagen kunnen tonen. Als die hun goedkeuring verlenen kan de Galibier daadwerkelijk in productie gaan.

Maar dat zal dan wel in een sterk gewijzigde vorm zijn, zo vertelde Durheimer. “Het design wordt anders, met name vanaf de B-stijl naar achteren toe. De ruimte op en naar de achterbank gaan we verbeteren en dat geldt ook voor de ergonomie.”

1000 PK

Voor de liefhebbers van vermogen is er ook goed nieuws, volgens de Bugatti-baas krijgt de Galibier een motor met “een vermogen van vier cijfers.”

In eerste instantie zou de Galibier een minder sterke versie van de W16 met vier turbo’s uit de Veyron krijgen, maar Bugatti lijkt toch voor 1.000 pk of meer te willen gaan. Bij groen licht voor het project maken we binnen nu en twee jaar al kennis met de klassiek gestileerde Galibier.