AMSTERDAM - De gesprekken tussen de eigenaren van Daimler en Aston Martin over een mogelijk samenwerkingsverband zijn op niets uitgelopen.

Auto Motor und Sport heeft uit bronnen vernomen dat een samenwerking tussen Aston Martin en Maybach zo goed als uitgesloten is.

Een samenwerking tussen de twee luxefabrikanten leek een goede deal, aangezien Aston Martin ervaring heeft met het efficiënt bouwen van auto’s in kleine serie en Maybach toegang heeft tot de gigantische hoeveelheid technologie van Daimler.

Daarom werd overwogen om de opvolger van de huidige Maybach 57/62 te laten bouwen door Aston Martin in ruil voor techniek, bijvoorbeeld een platform waar Aston Martin dan weer een SUV op zou kunnen ontwikkelen.

Groot bedrag

Naar verluidt lopen de besprekingen spaak omdat Aston Martin een te groot geldbedrag verlangt van Daimler. Mogelijk zou Daimler nu toch weer zelf een nieuw model voor Maybach gaan ontwikkelen, maar het is ook niet ondenkbaar dat Maybach als submerk binnen Mercedes verder gaat.

Vanuit de officiële kanalen is er overigens nog niets bekend. De woordvoerder van Mercedes-Benz Nederland kon alleen melden dat voor zover bekend de besprekingen nog gaande waren. Over een mogelijke toekomst van Maybach zonder Aston Martin kon en wilde de woordvoerder niks zeggen.