AMSTERDAM - Hoewel z’n opvolger in de coulissen staat te trappelen, doet de huidige Audi A3 het gezien z’n leeftijd nog best aardig.

Maar het kan verkooptechnisch altijd beter, dus komt Audi met de A3 Advance. U raadt het al, veel spullen voor weinig geld.

Als Advance krijgt de A3 standaard onder meer xenon verlichting, automatische airconditioning, metallic lak, 16” lichtmetaal, parkeersensoren achter en een DVD-navigatiesysteem mee.

Het Advance pakket staat voor €1.795 in de prijslijst en kan besteld worden in combinatie met alle reguliere uitvoeringen van de driedeurs A3. De sportieve S3 en RS3 kunnen niet besteld worden met Advance pakket.

Extra's

Naast de extra standaarduitrusting is de Advance verder uit te breiden met goedkopere extra’s. Een elektrisch bediend schuif/kanteldak kost bijvoorbeeld in combinatie met het pakket €695. Ook is er de mogelijkheid om de velgen een maatje groter te bestellen voor een gereduceerd tarief.

Op een Attraction of Ambiente kost 17” €995 extra, wie een Ambiente in combinatie met Advance pakket besteld kan voor €495 groter lichtmetaal aanvinken op de optielijst. De A3 Advance is er vanaf €25.390 voor de 1.2 TFSI.