AMSTERDAM - Dat er bij Opel wordt gewerkt aan een nieuw model onder de Corsa is niet echt geheim meer, maar echte levenstekenen waren nog niet gezien. Met nieuwe spyshots komt daar verandering in.

In 2013 wordt het Opel-gamma aan de onderkant uitgebreid met een nieuwe A-segmenter. Vooralsnog staat die bekend als de Junior, maar als definitieve naam wordt ook aan Allegra gedacht.

Hoewel het om een geheel nieuw model gaat zal de Junior wel gebruik gaan maken van de techniek van grote broer Corsa. Hij wordt in ieder geval gedegen getest, want de spionagefotograaf legde hem  vast met één wiel in de lucht.

Segment

Naar verwachting komt de kleine Opel er alleen als driedeurs. Waar we de Junior precies in het A-segment moeten plaatsen blijft nog een beetje onduidelijk. Volgens sommige bronnen moet het een directe concurrent van de Volkswagen Up gaan worden, een traditionele A-segmenter dus.

Anderen beweren dat Opel het in de premium hoek wil gaan zoeken, in dat geval zou de kleine Opel concurrenten als de Fiat 500 op z’n pad vinden.