AMSTERDAM - Veel merken hebben onder de noemer Business vaak wel een actiemodel waar lekker veel voor lekker weinig op zit.

Ook Opel heeft nu voor de Meriva, Corsa en Astra een Business Edition in de aanbieding. Voor de Astra is er ook een Color Edition.

Bij de Corsa is de Business Edition gebaseerd op de Edition-uitvoering, maar dan aangevuld met een Touch&Go navigatiesysteem en een on-board computer, hoewel die laatste alleen op de 1.3CDTI zit.

In combinatie met de spaardiesel kost de Business Edition als driedeurs 16.595 euro, de vijfdeurs kost 17.195 euro.

De Business Edition kan ook besteld worden in combinatie met de 1,2-liter viercilinder op LPG, die is er alleen als driedeurs voor 15.195 euro.

Navigatie

Voor de Meriva voegt de Business Edition een NAVI 600 Benelux navigatiesysteem en bluetooth aansluiting voor de mobiele telefoon toe aan de Edition uitvoering. Hij is er met 1.3 CDTI dieselmotor voor 24.295 euro, de 1.4 Turbo is er als Business Edition voor 21.595 euro.

Wie voor een Astra in de markt is kan tijdelijk kiezen voor twee speciale uitvoeringen. De Business Edition heeft de Selection als basis, maar dan extra uitgerust met onder meer airconditioning, LED-dagrijverlichting, cruise control, NAVI 600 navigatiesysteem met bluetooth aansluiting en extra veiligheidsuitrusting.