AMSTERDAM - Hyundai legt de laatste hand aan de iX45, die over enige tijd de Santa Fe opvolgt. Onze spionagefotografen kwamen ‘m tegen met een aanzienlijk minder gecamoufleerde neus.

In de Alpen sneeuwt het al, vandaar dat de Hyundai iX45 deze week onverwacht in de wintertests terecht is gekomen. Vorige maand kwamen we nog een prototype tegen van dit model tijdens de hittetests in Death Valley.

De nieuwe naam van de grote Hyundai, past precies in de nieuwe lijn die het merk daarvoor gekozen heeft. Maar ook op andere vlakken zal de iX45 de Santa Fe doen vergeten.

Het nieuwe model wordt eerder een crossover dan een echte SUV – hij wordt dus wat modieuzer gelijnd, maar raakt waarschijnlijk wel zijn derde zitrij kwijt.

V6

Verder brengt Hyundai de iX45 helemaal bij de tijd met de nieuwste motoren. In deze tijd van downsizing en CO2-taks spreekt het bijna voor zich dat de V6 moet verdwijnen ten gunste van een reeks efficiënte viercilinders en diesels, die overigens ook al in andere modellen van het merk te vinden zijn.

Zo te zien zijn de ingenieurs van Hyundai bezig met de laatste loodjes van het testtraject en durven wij de verwachting wel uit te spreken dat de we ‘m op de Autosalon van Genève, komende maart, tegen zullen komen.