AMSTERDAM - Dinsdag is de nieuwe gefacelifte Twingo officieel gepresenteerd. Eerder lekten al foto's uit.

In Nederland is de Twingo veruit het belangrijkste model van Renault, goed voor een top drie plek in de verkoopstatistieken.

Dat succes wil Renault natuurlijk graag prolongeren, dus komt het merk met de Twingo phase 2. Volgens Renault zelf méér dan zomaar een facelift, want de opgefriste Twingo geeft een beeld van het design van de toekomstige Renaults.

Het front springt in ieder geval meteen in het oog, mensen die de tweede Twingo minder uitgesproken vonden zien die kritiek effectief beantwoord door de Fransen. Ook de achterzijde werd aangepakt, waarbij de achterlichtunits meteen in het oog springen.

Kleuren

Er zijn twee nieuwe kleuren beschikbaar, Fuchsia en Bleu Bermudes. Designtechnisch veranderde het interieur niet veel, hoewel Renault betere materialen en nieuwe stoelbekledingen toepast.

Uiteraard kan er weer naar hartenlust worden gespeeld met kleuren en striping om je Twingo lekker expressief en eigen te maken.

Motor

Motorisch blijft alles bij het oude, het gamma trapt dus gewoon weer af met een 75 pk sterke 1.2 16V motor. Deze is, net als de 85 pk sterke dCi dieselmotor vrijgesteld van BPM en motorrijtuigenbelasting en zal samen met de disel voor het gros van de verkopen zorgen.

Daarboven is er de Twingo met 100 pk sterke 1.2 TCe motor, die is eventueel leverbaar als Gordini, voor lekker veel uiterlijk vertoon. Topper van de reeks blijft natuurlijk de Twingo RS, met 133 pk sterke 1.6. Deze kan nu ook worden geleverd met de RS Monitor, bekend uit de Clio en Mégane RS.

Hiermee kan je onder meer je rondetijden en G-krachten bijhouden. Wanneer de vernieuwde Twingo bij de dealers staat en wat de prijzen zijn wordt in een later stadium bekend.