AMSTERDAM - Toyota zet de vernieuwde Avensis neer op de IAA. Dit is het eerste officiële beeld dat de fabrikant naar buiten brengt.

Vaste bezoekers van onze site, weten al bijna een maand hoe de vernieuwde Toyota Avensis er uit komt te zien. Een oplettende lezer spotte de auto tijdens een fotoshoot in de buurt van Cannes. Dit is de eerste foto die Toyota vrijgeeft, kort voor zijn debuut op de autoshow in Frankfurt.

Het enige wat Toyota verder kwijt wil over de gemoderniseerde Avensis, die nog steeds in Engeland wordt gebouwd, is dat hij de designtaal volgt van de nieuwste modellen en dat het kwaliteitsgevoel van het interieur er flink op vooruit is gegaan.

Maar het beste nieuws is dat er ook wijzigingen zijn aan de aandrijflijn en het motorenaanbod. "Deze veranderingen zijn de grootste die Toyota ooit tussentijds op een model heeft toegepast," verraden de Japanners alvast.

En dat is nodig ook, want de Avensis kan de concurrentie op het moment niet erg meer bijbenen. Wat de veranderingen precies zijn, weten we volgende week, als de beurs van start gaat.