AMSTERDAM - Onder deze camouflage gaat de nieuwe Seat Leon schuil. Het project is nog zo geheim, dat hij alleen ’s nachts wordt getest.

Bij de Volkswagen Groep wordt de laatste hand gelegd aan de ontwikkeling van de Audi A3en de Golf VII. Beide staan ze op het nieuwe MQB-platform. Seat is binnen het concern nog steeds het zorgenkindje, maar een nieuwe Leon zal zeker helpen om Seat er weer bovenop te helpen. Ook die gebruikt het nieuwe platform en de tests met de prototypes zijn in volle gang. Deze auto werd vannacht gespot.

Ten opzichte van het vorige prototype dat is gespot, is de Leon de bult op de achterkant kwijtgeraakt. Wie door de camouflage heenkijkt, ontwaart een driedeurs carrosserie. Dat is nieuws, want tot nu toe kenden we de Leon alleen als vijfdeurs.

Ibiza

Voor de toekomst plant Seat voor dit model eenzelfde strategie als bij de Ibiza: een sportief ogende driedeurs, een vijfdeurs en een stationwagen zit ook in het vat. De eerste twee verwachten we op z’n vroegst aan het einde van 2012 – de ST komt in 2013.

Na de komst van de Leon, is het nog steeds niet afgelopen met de aanval van het Volkswagen concern in het C-segment. Daar voelen de Duitsers immer meer Koreanen in hun nek hijgen. Tijd dus om ook op de prijs te gaan letten. Dat is de rol van het merk Skoda. Die krijgt ook zijn eigen model in het ‘Golf’-segment. Een concept car, die aan dat model voorafgaat, hebben we in het voorjaar al gezien. Nu is het wachten op de eerste spyshots.