AMSTERDAM - Vlak voor zijn tiende levensjaar wordt de XC90 van Volvo nog eens strakgetrokken. Het einde is nog niet in zicht. Op de IAA wordt hij aan het publiek getoond.

De Volvo XC90 loopt in 2012 al weer tien jaar mee – in Volvo-kringen is zo’n lange modelcyclus geen uitzondering. Dit oudje doet het dan ook nog best. Dit jaar zijn er al 455 op kenteken gezet. Dat zou je niet verwachten. Volvo meldt dan ook trots dat ‘één op de vijf verkochte SUV’s in dit segment een XC90 is’.

Voor zijn tiende levensjaar krijgt de XC90 modieuze dagrijverlichting en op de bumper zijn zilvermetallic details en de zilverkleurige dakrails is standaard op alle uitvoeringen. Achteraan zijn er voortaan dubbele lichtgeleiders, LED-remlichten en een zilverkleurige richtingaanwijzerglas. Verder zijn er nieuwe zesspaaks 18 inch wielen.

Zilverkleurig

In het interieur zijn er zilverkleurige accenten op het dashboard en de in twee delen te openen achterklep heeft een bijpassend gekleurde lederen handgreep aan de binnenkant. Verder is er een nieuwe hoedenplank.

Ook is er voortaan het Volvo On Call-systeem, waarmee via de iPhone of android-toestel kan worden bekeken waar de auto staat geparkeerd en waarmee op afstand de standkachel kan worden aangezet. Ook is het mogelijk om via de telefoon de informatie van de boordcomputer te bekijken en informatie over de werking van bijvoorbeeld de lampen en de vloeitstofniveaus te controleren.

Het motorenaanbod blijft als vanouds. De enige benzinemotor is de 3,2-liter zes-in-lijn en de diesels zijn de 200 pk sterke D5 en de 163 pk sterke D3.