AMSTERDAM - BMW heeft een nieuwe klant voor zijn motoren: Fisker neemt voor het volgende model de viercilinder turbo af.

Na de Karma is het bij Fisker de beurt aan de Nina, die een wat bescheidener formaat heeft. In de Karma ondersteunt een 2,0-liter turbo uit de rekken van General Motors.

De productiestart van de Nina staat gepland voor het einde 2012. Begin 2013 start dan de verkoop. Saillant detail: de productie van Fisker is in de VS in Wilmington, in een oude fabriek van General Motors.

De Nina gebruikt het zelfde EV-systeem als zijn grote broer. Ter ondersteuning daarvan wordt de viercilinder turbomotor van BMW gebruikt. Er is een overeenkomst getekend voor de levering van 100.000 motoren per jaar.

Het akkoord past in het plan om de motoren ook aan andere autofabrikanten te verkopen. Eerder was er een afspraak over de levering van dikke diesels aan de Amerikaanse politieautofabrikant Carbon Motors en als het lot Saab gunstig gezind is, worden er in Trollhättan vanaf 2012 BMW-motoren gebruikt.