AMSTERDAM - Het grote nieuws van Skoda op de IAA in Frankfurt is de MissionL Concept. De auto laat zien hoe Skoda’s zesde modellijn eruit komt te zien.

De concept-car is géén sedan, maar een vijfdeurs hatchback. Daarom lijkt het er toch sterk op dat deze auto niet alleen de 'zesde modellijn', maar ook indirect de opvolger van de Octavia is. Dat is meteen ook eigenlijk alles wat we van deze MissionL Concept weten. Skoda voelt zich nog niet genegen om ook technische specificaties vrij te geven. Wat voor motor er onder de kap ligt en wat de afmetingen van de MissionL Concept zijn, weten we bijvoorbeeld niet.

De MissionL Concept is de voorbode van een echte ‘wereldauto’: Skoda brengt de productieversie in zowel Europa, Rusland als China op de markt. Met de introductie van de zesde modellijn start Skoda een heus modeloffensief, waardoor het Tsjechische merk in 2018 mondiaal 1,5 miljoen auto’s wil verkopen. In India krijgen ze overigens een eigen versie, een compacte sedan. Die komt eind dit jaar op de markt.

Nieuwe modellen

Skoda heeft aangekondigd de komende twee of drie jaar elke zes maanden een nieuw productiemodel te tonen. In 2013 komt er bijvoorbeeld een nieuwe Skoda op de Chinese markt. Vanaf de zomer van 2013 komt ook de Yeti in China op de markt. In Rusland krijgen ze de Yeti al in 2012.

De MissionL Concept is te bewonderen op de Skoda-stand in Frankfurt. De onthulling vindt plaats aan de vooravond van de IAA op het feest van de Volkswagen Group.