AMSTERDAM - Bij Abarth weten ze hoe je kleine bommetjes bouwt en dat laten ze op de IAA duidelijk merken. Tijdens de autoshow kunnen we kennis maken met drie nieuwe pretpakketjes.

Als eerste is er Punto nieuws van Abarth, want op de IAA in Frankfurt presenteert het piepkleine sportmerk de Abarth Punto Evo SuperSport. Ten opzichte van de standaard Abarth Punto Evo heeft de EsseEsse 15 pk en 20 Nm extra pit, voor een totaal van 180 pk en 270 Nm.

Daarmee kan de top-Punto in 7,5 seconden naar de 100 kilometer per uur, bij 216 kilometer per uur is de koek op. Uiteraard wordt er ook het nodige aan het onderstel aangepast om van de snelste Punto een echt circuitracertje te maken.

Ook neemt Abarth nog twee speciale 500’s mee naar de Duitse autoshow. Ten eerste is er de Abarth 500 Cabrio Italia, die in een gelimiteerde oplage van 150 stuks gebouwd wordt.

Het open bommetje heeft de beschikking over een 160 pk en 230 Nm sterke 1.4 T-Jet motor, waarmee een 0-100 sprint in 7,4 seconden en een topsnelheid van 211 kilometer per uur mogelijk worden gemaakt.

Sportmodus

De Cabrio Italia beschikt over een Sportmodus, waarmee de motor tijdelijk een overboost kan krijgen en ook de stuurbekrachtiging wordt in die stand aangepast voor het echte werk.

Om de snelle cabrio beheersbaar te houden is er, net zoals bij andere Abarths, het Torque Transfer Control en beschikt de Cabrio Italia over geperforeerde remschijven aan de voorzijde. Om het geheel wat bij te lichten is er standaard Xenon verlichting aanwezig.

Tweezitter

De tweede 500 is helemaal spectaculair, want met de 500 695 Competizione haalt Abarth het onderste uit de kan. Het is een tweezitter geworden, want alles in deze auto is gericht op snelheid, en een achterbank heb je daar toch niet bij nodig, en gewone stoelen zijn natuurlijk ook niet goed genoeg, dus voorin vind je Sabelt racekuipjes.

De 1,4-liter T-Jet motor is tot 180 pk opgevoerd, dus qua prestaties zit het wel goed. Het uiterlijk wordt kracht bijgezet door Xenon koplampen en dezelfde 17” wielen die eerder ook de speciale Abarth 500 695 Tributo Ferrari sierden.

Speciaal uitlaatsysteem

Dat is trouwens niet de enige overeenkomst met die auto, want ook het onderstel en de remmen zijn op gelijke wijze verstevigd. Ook is er nog een speciaal uitlaatsysteem, dat niet alleen zorgt voor een betere geluidservaring, maar ook de motor moet er volgens Abarth beter door presteren.