AMSTERDAM - We maken de eerste kilometers met de Volkswagen Up, de nieuwe ster van Volkswagen in het kleine A-segment.

Als Fiat begin 2012 met zijn nieuwe Panda op de markt komt, zal hij een nieuwe en niet misteverstane tegenstander hebben, de Volkswagen Up, te koop voor een begintarief dat tussen de 8.500 en 9.000 euro zal liggen.

Met een 1,0-liter driecilinder benzinemotor aan boord, die 75 pk levert en waarmee je spelenderwijs 1 op 20 rijdt.

Maar die er ook geen moeite mee heeft op de Autobahn een tempo van 160 km/h vast te houden, zo ervoeren we tijdens een speciale pre-introductie van de Up in Wolfsburg.

Eerste indrukken

De eerste indrukken waren zonder meer positief. Dankzij zijn, voor zijn klasse, extreem lange wielbasis van 2,42 meter rijdt de up! niet alleen heel stabiel en comfortabel, maar is hij ook buitengewoon ruim.

De up! is maar 3,5 meter lang, maar dankzij het feit dat de wielen extreem op de hoeken staan, is de ruimte binnenin voldoende voor vier volwassenen en aardig wat bagage.

Lenigheid

De instap naar achteren vraagt weliswaar enige lenigheid, ondanks het feit dat de portieren zo groot zijn als die van een Phaeton, maar verder laat het comfort niks te wensen over.

Complimenten aan de motoreningenieurs: de driepitter klinkt niet als een keukenmachine, maar maakt gewoon een lekker geluid, loopt keurig trillingsvrij (ondanks de afwezigheid van balansassen) en hij is nog lekker soepel ook.

De voorruitstijlen zijn erg dik wat doet vrezen voor het zicht naar voren, maar doordat ze zo ver van je vandaan staan, is dat toch goed.

Vriendelijk design

De Up ziet er goed uit, zowel van binnen als buiten, het is een auto met een vriendelijk en rustig design, zoals de Golf. We weten uit ervaring dat de houdbaarheid daarvan okay is.

Moet ook wel, want deze eerste up! vormt de basis van een complete familie: er komen ook een vijfdeurs, een coupé, een MPV en een elektrische versie.

De volledige rij-impressie met de Volkswagen Up staat in AutoWeek 36, die op 7 september in de winkels ligt.