AMSTERDAM - Volkswagen toont op de IAA in Frankfurt de Nils, een elektrische concept car, die plaats biedt aan één persoon. De eerste informatie daarover staat voortijdig op het internet.

Dit is de Nils van Volkswagen. Die auto wordt voor het eerst getoond aan de vooravond van de IAA in Frankfurt. Daarna mag het publiek op de beurs zich vergapen aan de elektrische eenzitter uit Wolfsburg.

De auto heeft een aluminium space frame, vleugeldeuren en van de carrosserie losstaande 17 inch wielen die slechts zijn voorzien van een klein spatbordje.

De auto is 3,04 meter lang, 1,39 meter breed en 1,20 meter hoog. De bestuurder, die tevens de enige inzittende is, zit in een kuipstoel in het midden van de auto. De Nils concept weegt een luttele 460 kilo.

De elektromotor heeft een vermogen van 20 pk en een trekkracht van 130 Nm. Samen met de met zijn accupakket is die elektromotor boven de achteras geplaatst.

Actieradius

De accu’s hebben een capaciteit van 5,3 kWh en de actieradius is 65 kilometer. Als het moet, sprint hij in 11 seconden van 0 naar 100 km/u en haalt hij een top van 130 km/u.

In de bagageruimte is plek voor een kratje en de boordcomputer, die wordt bediend middels een touchscreen, geeft informatie over de actieradius en het laadniveau van de batterij. Verder wordt gemeld dat de buitenspiegels van de Nils met de hand moeten worden versteld, maar dat er wel stoelverwarming is, die van de energie kan vreten.