AMSTERDAM - Komende herfst begint de Amerikaanse lente in de Lancia-showroom. Naast de Voyager, komt dan ook de Thema naar Europa.

Om het publiek nogmaals te laten wennen aan de nieuwe incarnatie van de Chrysler 300C, tonen de Italianen hun nieuwe Thema nog eens op de IAA in Frankfurt, die volgende maand wordt gehouden. In oktober staat hij vervolgens bij de Europese dealers.

Zoals al eerder aangekondigd, levert Lancia de Thema-nieuwe-stijl met een 286 pk sterke V6 die is gekoppeld aan een achttraps automaat.

Het gemiddeld verbruik is 9,4 liter op 100 km en de CO2-uitstoot is 219 gr/km. Hij haalt een topsnelheid van 230 km/u en de sprint van 0 naar 100 km/u gaat in 7,9 seconden.

Thema

Verder zijn er een 190 en 239 pk sterke 3,0-liter V6 diesel die beide de beschikking hebben over een vijftraps automaat. Voor beide motoren geldt een verbruik van 7,1 liter op 100 km en daar hoort een uitstoot bij van 185 gr/km. De Thema komt te koop in de uitrustingsniveaus Gold, Platinum en Executive.

Verder zegt Lancia over de Thema dat deze auto ‘niet de koude technologie biedt, maar aansluit naar de vraag naar grotere warmte, meer vakmanschap en temperament.

Made in Italy

De Thema biedt een klassiek Amerikaans formaat, comfort en uiterlijk in combinatie met ‘Made in Italy’-vakmanschap, en de interieurstijl en kwaliteit van Lanica’. Er wordt met name een weldadige rust in het interieur beloofd en op de duurdere uitvoeringen is een dik audiosysteem te koop.