AMSTERDAM - Uit de halfjaarcijfers van Swedish Automobile blijkt dat het water Saab aan de lippen staat. Eén van de gevolgen is dat de verkoop van sportwagentak Spyker aan de Russische investeerder Antonov is opgeschort.

Swedish Automobile is de nieuwe naam van Spyker Cars NV.

De nieuwe naam werd gekozen om dat het sportwagenmerk zou worden verkocht aan CCP Global Holdings, een bedrijf van de Russische investeerder Vladimir Antonov. Saab zou dan het enige merk zijn dat onder het Swedish Automobile van Victor Muller zou vallen.

De verkoop van de sportwagentak is echter opgeschort. Dat nieuws komt na de aankondiging van de halfjaarcijfers, waaruit duidelijker dan ooit blijkt dat het water Trolhättan tot aan de lippen staat. Op het moment worden de alternatieven onderzocht die mogelijk zijn met Spyker.

Als het merk wordt verkocht, kan dat 32 miljoen euro opleveren, wat overigens een druppel op de gloeiende plaat is bij Saab.

Marktwaarde

Saab heeft op het moment nog een marktwaarde van 18 miljoen euro. Een dergelijk laag bedrag maakt het bedrijf volgens persbureau Reuters een prooi voor speculeerders. De aandelen van Spyker/ Swedish Automobile, zijn dit jaar al met driekwart gedaald.