AMSTERDAM - Op de IAA in Frankfurt gaat Smart uitpakken met de Forvision. Het is een auto die veel van het design en de techniek van de volgende generatie Fortwo prijsgeeft.

Het design kan gezien worden als een evolutie van dat van de tweede generatie. De kenmerkende Tridion veiligheidskooi blijft uiteraard, net als de hoge zitpositie.

Smart heeft het accupakket van de elektrische aandrijflijn ontwikkeld in samenwerking met BASF. De techniek bevat diverse innovaties die zorgen voor een zo laag mogelijke energieconsumptie. Zonnepanelen op het dak voorzien de multimediavoorzieningen en de climate control van energie.

Dikke isolatie

Een andere bijzonderheid is de extra dikke isolatie voor minder grote temperatuuruitschieters in het interieur bij extreem weer. Dat zorgt voor een lagere energieconsumptie van de airconditioning. Ook de 3 kilogram lichtere plastic wielen dragen daar hun steentje aan bij.

Smart meldt dat sommige van de technische verworvenheden van de Forvision nog in de experimentele fase zitten, maar dat andere daadwerkelijk hun opwachting maken in de derde generatie Fortwo. Die komt in 2012 op de markt als coupé. Later gaan Renault en Nissan ook het Smart-platform gebruiken voor kleine stadsauto's.

De Smart Forvision is voor het eerst te zien op de persdag van de IAA in Frankfurt. Die vindt plaats op 13 september.