AMSTERDAM - De Audi S8 is in zijn nieuwste gedaante twee cilinders verloren. Het vermogen mag daar natuurlijk niet onder leiden: het vermogen is een gezonde 520 pk.

De Audi S8 is één van de primeurs van Audi op de IAA in Frankfurt. Voor de nieuwe generatie is hij voorzien van een 4,0-liter V8 met twee turbo’s.  Die zorgt voor een sprint van 0 naar 100 km/u in 4,2 seconden en de topsnelheid is natuurlijk 250 km/u.

Als gemiddeld verbruik wordt 10,2 liter op 100 km opgegeven. Daarvoor zijn zaken als een start/stop-systeem, hergebruik van remenergie en intelligent cilindermanagement toegepast. Zijn voorganger met V10 had nog drie liter brandstof per 100 km méér nodig. Over een CO2-uitstoot wordt overigens nog niet gesproken.

De motor is gekoppeld aan een achttraps Tiptronic automaat en luchtvering is standaard op de topper van de A8-reeks.

Wielen

Het gewicht van de S8 is 1.975 kilo. De auto is uiterlijk te herkennen door zijn 20 inch wielen, een grille met platinagrijze, dubbele chroomlijsten, luchtinlaten aan de zijkant en een achterbumper met diffusor met twee dubbele uitlaten.

Tot slot zijn speciaal voor de S8 comfort sportstoelen ontwikkeld. In mei van het volgend jaar verschijnt de S8 op de Nederlandse markt. Een prijs is nog niet bekend.