AMSTERDAM - Peugeot toont op de IAA in Frankfurt deze spectaculaire HX1 concept. Zou Peugeot toch nog ruimte in het programma zien boven de 508?

Het ontwerpteam van Peugeot laat zien wat het kan met de HX1 concept car. Dat is een bijna vijf meter lange auto die slechts 1,37 meter hoog is en 1,99 meter breed.

Met die afmetingen zou hij perfect is het Peugeot-programma passen boven de 508. Die auto is gepresenteerd als opvolger van de 407 en 607. Als Peugeot toch nog brood ziet in een auto in het limousine-segment, zou dit wat ons betreft een leuke voorloper kunnen zijn voor een eventuele 608.

Innovatieve ideeën

De HX-1 zit natuurlijk vol met de nieuwste technieken en innovatieve ideeën. Denk aan de tegenoversteld openende achterportieren en twee extra stoelen die in het midden kunnen worden uitgeschoven – een truc die we eerder zagen bij de HR1 concept.

Verder zijn er zaken als een head up display en wat zou de moderne mens moeten zonder minibar en koffiezetapparaat in de middenconsole? De stoelen achterin zijn verstelbaar en het interieur is afgewerkt met leder met fraai stiksel en de console is afgewerkt met Carrara marmer.

Hybrid4-techniek

Het zal geen verrassing zijn dat dit paradepaardje beschikt over de Hybrid4-techniek. Daarmee kan de auto op lage snelheden geheel elektrisch rijden. De elektromotor werkt samen met een 204 pk sterke 2,2-liter HDi met een zestrapsautomaat – da’s de aandrijflijn van de 508 GT. In totaal zijn beide motoren goed voor een vermogen van 299 pk.

Tot slot heeft de concept car een plug in-mogelijkheid, waarmee de accu via het stopcontact kan worden opgeladen en de elektrische actieradius dertig kilometer wordt. Als verbruik wordt 3,2 liter per 100 km opgegeven en dat is goed voor een uitstoot van 83 gram CO2 per kilometer.