AMSTERDAM - De geruchten dat General Motors van plan is om met een kleine Cadillac op de markt te komen op basis van de Saab 9-3, worden steeds sterker.

Er deden in Detroit al geruime tijd geruchten de ronde dat GM van plan is een nieuwe kleine Caddy te bouwen op basis van de Saab 9-3. Hoewel de geruchten aanvankelijk op de autoshow in Detroit nog op het allerhoogste niveau (Bob Lutz zelf) zijn tegengesproken, werden ze later toch bevestigd door GM-bronnen uit Europa.

We zullen het steeds vaker gaan zien: het gezamenlijke gebruik van een bodemplaat, inclusief aandrijving en andere componenten door verschillende divisies. En dat niet alleen bij GM. In dit geval is GM’s luxe divisie het onderwerp van gesprek. Als die kleine Cadillac er komt, zal hij worden gebouwd op basis van de 9-3, maar hoeveel en welke componenten er nog meer gebruikt zullen worden, is nog allerminst bekend.

Wél is gezegd dat een eventuele kleine Cadillac de familietrekken zal houden van de CTS en de SRX. De auto zou dan ook gebouwd worden in de Saab-fabriek in Trolhattan in Zweden. Dit is niet onlogisch, want daar is nog productiecapaciteit. Een cabrio-versie kan dan net als de 9-3 cabrio gebouwd worden bij Magna Steyr in Oostenrijk.