AMSTERDAM - Maserati zal in Genève zijn nieuwe racewagen voor het FIA GT-kampioenschap onthullen. Gisteren maakte de auto al zijn circuitdebuut op het Italiaanse Fiorano.

Maserati´s nieuwe racewagen is bijna klaar om deel te nemen aan races voor het FIA GT-kampioenschap. De MCC heeft zijn eerste tests uitgevoerd op het bijna 3 km lange circuit van Fiorano, met achter het stuur testrijder Andrea Bertolini. De MCC, ofwel Maserati Corse Competizione is afgeleid van de nieuwe Gransturismo (MCS), die eveneens op de tentoonstelling in Genève zal debuteren.

De nieuwe racewagen moet een nieuw hoofdstuk gaan toevoegen aan de rijke racehistorie van het Italiaanse merk. De 6-liter V12 levert een vermogen van 620 kW. De aërodynamische body van de MCC is geplaatst op een chassis van koolstofvezel, dat slechts 1100 kg weegt. Maserati zal met de nieuwe racewagen dit jaar nog aan een geselecteerd aantal races voor het kampioenschap deelnemen. In 2005 gaat het merk met de drietand voor het kampioenschap.