AMSTERDAM - Dit is de Aston Martin V12 Zagato zoals je ‘m in de toekomst op de straat kunt tegenkomen – al is die kans met een oplage van 150 stuks maar heel erg klein.

De Aston Martin V12 Zagato is al getoond in zijn conceptvorm. Ook heeft hij zijn debuut op het circuit al gemaakt. De burgerversie hebben we echter nog nooit gezien.

Maar hier is –ie dan: dit is de Zagato zoals hij vanaf de zomer van 2012 150 keer zal worden gebouwd. De prijs: 330.000 pond. Zónder belastingen welteverstaan. Onder de exclusieve carrosserie van Zagato gaat de V12 Vantage schuil met zijn 6,0-liter twaalfcilinder met een vermogen van 517 pk.

IAA

De V12 Zagato is voor het eerst getoond op het concours d’elegance in Villa d’Este. Een week later was de auto al te zien tijdens een langeafstandsrace op de Nürburgring. Op de IAA wordt die wedstrijdauto in zijn knetterend groene racetrim getoond.

Een tweede exemplaar is de zelfde als die in Villa d’Este stond. Die auto is na zijn Italiaanse debuut omgebouwd tot raceauto, maar wordt ter gelegenheid van de beurs in Frankfurt weer in zijn oude luister hersteld. Alleen het interieur blijft het zelfde als in de raceauto.