AMSTERDAM - Het heeft even geduurd, maar Audi is nu definitief aan het hybridiseren geslagen. Op de IAA in Frankfurt zien we het volgende bewijs: de productieversie van de A8 Hybrid.

De hybride aandrijflijn kennen we inmiddels uit de andere hybrides uit de Audi-stal. Deze omvat een automatische transmissie, een elektromotor en een 2.0 TFSI benzinemotor.

Het systeemvermogen is 245 pk en het maximumkoppel 480 Nm.

De sprint naar 100 km/h kost de A8 Hybrid 7,7 seconden en de topsnelheid is 235 km/h. Tegelijkertijd is het gemiddeld verbruik 6,4 l/100 km. De CO2-uitstoot is 148 g/km (voorlopige waarde), waarmee de A8 Hybrid onder de huidige belastingregels slechts 8 gram boven de grens voor 20 procent bijtelling zit.

Drie modi

De Audi A8 Hybrid kent drie modi. In de EV-modus ligt de nadruk -zoals de naam al doet vermoeden- op elektrische aandrijving. Over een afstand van maximaal drie kilometer kan de hybride A8 geheel elektrisch rijden met een constante snelheid van maximaal 60 km/h.

In de D-modus wordt de elektromotor zo efficiënt mogelijk ingezet en de S-modus richt zich juist op een zo groot mogelijke dynamiek van de aandrijflijn. De elektromotor wordt gevoed door een pakket lithium-ion-accu's.

Turbinedesign

Het hybride-model onderscheidt zich van de andere Audi A8-modellen door de tienspaaks lichtmetalen velgen met turbinedesign en de hybride-badges. De standaarduitrusting omvat onder meer metallic lak, automatische airconditioning met drie klimaatzones, LED-hoofdverlichting en een BOSE sound system.

De Audi A8 hybrid debuteert op de IAA in Frankfurt en wordt medio 2012 op de Nederlandse markt verwacht.