AMSTERDAM - Om de IAA luister bij te zetten neemt Chevrolet twee Europese primeurs mee naar Frankfurt: de Miray en de Colorado.

Beide auto’s zijn geen wereldprimeurs, omdat ze hun werelddebuut al buiten ons continent beleefden.

De Mi-Ray is 3,99 meter lang, 1,87 meter breed en slechts 1,10 meter hoog. Chevrolet beschrijft de Mi-Ray als de muscle car van de toekomst.

En daar zit wel wat in: de auto combineert een buitengewoon agressief uiterlijk met een hybride aandrijflijn en veel lichtgewicht materialen als aluminium en koolstofvezel. Chevrolet heeft zich laten inspireren door LeMans-racers, compleet met speciale ‘scissor doors’ (vleugeldeuren).

Diameter

Aan de voorzijde hebben de wielen een diameter van 20 inch, achter is dit zelfs 21 inch.
Ook binnenin gebruikt Chevrolet veel koolstofvezel om het gewicht van de Mi-Ray Concept laag te houden.

Het DualCockpit design scheidt de bestuurder duidelijk van de passagier, zodat de man/vrouw achter het stuurwiel zich maximaal op het sturen kan richten.

De aandrijflijn bestaat in de eerste plaats uit twee 15 kW elektromotoren, die emissievrij rijden mogelijk maken. Als de bestuurder maximale prestaties wil, of als de accu’s leeg raken, springt een 1,5-liter turbomotor bij. Chevrolet koppelt deze krachtbronnen aan een transmissie met dubbele koppeling en een start-/stopsysteem.

Door deze aandrijflijn combineert de Mi-Ray sportwagenprestaties met een zeer lage uitstoot, belooft Chevrolet.

Colorado Rally Concept

De Colorado Rally Concept werd onthuld op de Buenos Aires Auto Show. De brede carrosserie,  18-inch lichtmetalen wielen en terreinbanden moeten de rally-intenties duidelijk maken.

De aandrijving geschiedt door een 2,8-liter turbodiesel. De Colorado Rally Concept dient waarschijnlijk als opwarmertje voor een Europese introductie van de nieuwe Colorado Pick-Up.

De persdagen van de IAA vindt plaats op 13 en 14 september 2011. De eerste dag dat het grote publiek welkom is op de beursvloer in Frankfurt is 15 september.