AMSTERDAM - Gisteren liet de nieuw BMW 3-serie zich ongecamoufleerd zien en hier rijdt alweer de nieuwe Touring.

Weliswaar met lichte camouflage, maar heel veel fantasie is er niet voor nodig om het uiterlijk van de nieuwe Touring te bepalen.

Lijkt de nieuwe 3-serie sedan, die voor 2012 op stapel staat, vooral op een kleine 5-serie, de nieuwe Touring doet zijn best op een 5-serie Touring te lijken. De achterlichten krijgen naar alle waarschijnlijkheid nagenoeg dezelfde vormen als van de 3-serie sedan.

Dat de Touring nu opeens weer opduikt is bijzonder, want in juni 2010 liet de gecamoufleerde stationwagon zich voor het laatst in het openbaar zien. Doorgaans introduceert BMW de Touring-modellen een half jaar na de komst van de sedan, en dat betekent dat we ‘m in de tweede helft van 2012 kunnen verwachten.

Veel bekend

Omdat ons spionageteam ook al kans zag een groot deel van het interieur te schieten, en we de nieuwe viercilindermotoren van de 1- en 5-serie kennen, is er al veel bekend van de nieuwe Dreier. Zeker na het zien van foto’s van gisteren.

We verwachten een 316i en 318i met de 1.6 turbo, en respectievelijk 136 en 170 pk, de 320i met 2.0 turbo (184 pk). Van deze motor komt waarschijnlijk ook de 245 pk sterke versie en die zou dan 328i kunnen gaan heten.

Bij testwerk op de Nordschleife zagen we al een 3-serie als 335i voorbij knallen en die heeft natuurlijk de 3.0 zes-in-lijn met turbo.