AMSTERDAM - Het meest indrukwekkende product uit de Dodge-stal was toch wel de Viper. De oude is inmiddels uit productie, maar liefhebbers kunnen gerust zijn: er komt een nieuwe!

Dat blijkt uit deze foto’s, die onze spionagefotograaf in Death Valley maakte. Het uiterlijk lijkt een evolutie te worden.

Er zijn aan de voorzijde bijvoorbeeld nieuwe koplampen en andere luchtinlaten. Volgens de laatste berichten krijgt de volgende generatie van de Viper een nieuwe voorzijde en een nieuw chassis, de achteras wordt overgenomen van de vorige generatie.

Mysterie

De motorisering is nog een mysterie. Insiders melden dat de 8,4-liter V10 in een gemoderniseerde vorm weer z’n opwachting gaat maken in de nieuwe Viper.

Het vermogen van de auto stijgt volgens deze mensen van 600 naar ongeveer 700 pk. Voor de afstemming van zaken als besturing, wegligging en stabiliteitscontrolesystemen, wordt vrijwel zeker de hulp van Ferrari-ingenieurs ingeroepen.

Naar verluidt wil Dodge de nieuwe Viper volgend jaar al voor het eerst laten zien. De aartsrivaal voor de Viper wordt natuurlijk weer de Corvette ZR1.