AMSTERDAM - Dat verbrandingsmotoren nog lang niet uitontwikkeld zijn, bewijst Opel met de modeljaarwijzigingen van enkele auto’s voor 2012. Meer zuinigheid is het toverwoord.

Diverse Opels profiteren van de doorontwikkelingen. Zo is Astra nu beschikbaar met een 130 pk-sterke 1.7 CDTI Ecoflex-motor, die 99 gram CO2 per kilometer uitstoot, met dank aan het gebruik van een start/stop-systeem.

Ook de Meriva 1.3 CDTI profiteert van de nieuwe techniek, met een uitstoot van 109 gram CO2 per kilometer – goed voor 20 procent bijtelling. Dat geldt ook voor de Agila, die nu ook als 1.0 Ecoflex met 68 pk leverbaar is, met een uitstoot van 109 gram CO2 per kilometer.

Vanaf november is ook op deze uitvoering een start/stop-systeem te bestellen, waardoor de auto ook in de gunstigste bijtellingscategorie terecht komt.

Daarnaast is er meer nieuws voor Corsa-liefhebbers. Een start/stop-systeem is nu ook leverbaar op de benzinemotoren voor de Corsa: de 1.2 en 1.4 liter modellen stoten nog maar 119 gram CO2 per kilometer uit. Verder biedt Opel een nieuwe 1,2-liter LPG-variant aan, goed voor 14 procent bijtelling.

Wil je juist iets sportievers, dan staat de Corsa OPC Nürburgring Edition, met een vermogen van 210 pk, ook klaar.