AMSTERDAM - Dat de Fiat 500 het goed doet bij modebewuste vrouwen, is geen geheim. Reden voor de Italianen om een speciale Gucci-editie van het model uit te brengen.

Voor de liefhebbers van het Italiaanse modemerk staat er nu bij de Fiat-importeur in Lijnden een speciale editie van de Fiat 500. Deze uitvoering staat bekend als de Fiat 500 by Gucci, en wordt ter ere van het negentigjarige bestaan van Gucci geleverd.

De creative director van Gucci, Frida Giannini, heeft de auto zelf gestyled. Onder de kap vinden we de bekende TwinAir-motor met 85 pk, maar bij deze uitvoering draait alles om de aankleding.

De Fiat 500 by Gucci is verkrijgbaar in ‘pearl glass’ wit en zwart of in ‘diep’ zwart. Daarnaast is de naam van het modelabel te vinden op onder andere de 16-inch wielen, de stijl van de deuren en de achterkant van de auto.

Guccissima

Het groen-rood-groen van Gucci is terug te zien op onder andere de stoelen, de versnellingspook en zelfs de sleutelhouder. Daarnaast is dit model uitgerust met onder andere ‘Guccissima’ lederen bekleding, een radio/cd/mp3-speler, climate control en zeven airbags. 

Voor € 19.395 verwisselt de Fiat 500 by Gucci van eigenaar, voor € 22.195 krijg je de open 500C in Gucci-trim. Belangstellenden konden zich eerder intekenen op een speciale website, nu is de auto ook op afspraak te bewonderen bij Fiat.