AMSTERDAM - De Suzuki Swift Sport gold als een van de meest onderschatte hot hatches van de afgelopen tijd en we waren dan ook blij om te horen dat Suzuki met een nieuwe versie kwam. Nu is die dan eindelijk officieel en we weten ook wat-ie kan.

De nieuwe Suzuki Swift Sport krijgt gewoon weer een ongeblazen viercilinder onder de kap. De 1,6-liter benzinemotor is goed voor een vermogen van 136 pk. Het maximumkoppel is 160 Nm. Het blok is volgens Suzuki speciaal voor de Swift Sport ontwikkeld.

Het heeft meer vermogen (+11 pk) dan voorheen, maar is tegelijkertijd zuiniger. Schakelen gaat met de hand via een zesbak. De Swift Sport is 3,89 meter lang, 1,70 meter breed en 1,51 meter hoog. De wielbasis is 2,43 meter.

Door aanpassingen aan de wielophanging is het bochtgedrag scherper dan dat van de gewone Swift. Zeven airbags en ESP behoren tot de standaarduitrusting. De nieuwe Suzuki Swift Sport debuteert volgende maand op de IAA in Frankfurt. Rond de jaarwisseling verwachten we ‘m bij de dealers.