AMSTERDAM - Op de Autosalon van Genève kreeg Alfa Romeo de handen van vrijwel iedereen op elkaar met de 4C Concept. Je zou dus zeggen: gewoon één-op-één in productie nemen.

Daar denken ze bij Alfa Romeo echter toch iets anders over.

Op deze teaser zien we namelijk de voorkant van de Alfa Romeo 4C zoals hij op de IAA staat. De voorzijde is in ieder geval licht gewijzigd. Het blijft natuurlijk een teaser, dus er valt wat betreft de rest van de auto nog genoeg te raden.

Om even het geheugen op te frissen: de Alfa Romeo 4C Concept is een 850 kilogram zware sportauto, opgetrokken uit koolstofvezel en aluminium. De aandrijflijn bestaat uit een 1,75-liter TBi motor, gekoppeld aan een automaat met dubbele koppeling.

Goed nieuws

De 4C is een achterwielaandrijver. De prijs is goed nieuws voor de sportwagenliefhebber: Alfa Romeo mikt op een prijs van 45.000 euro zonder belastingen.

Alfa Romeo heeft aangekondigd dat de 4C in 2012 op de markt komt. De volgende stap richting de productieversie kunnen we bewonderen op de IAA in Frankfurt, die op 15 september de deuren voor het publiek opent.