AMSTERDAM - Op de IAA pakt Ford flink uit, was gisteren al op deze site te lezen. Het merk noemde toen al de onthulling van een speciale concept-car in Frankfurt.

De marketingafdeling kon zich blijkbaar niet bedwingen, want hier hebben we al de eerste teaser van de auto.

Een naam voor de concept-car is vooralsnog niet bekend. Ford meldt dat de auto dient als vingeroefening voor het design van toekomstige modellen. De voorbode voor een concreet model is de concept niet, aldus het merk.

De onthulling vindt plaats op 12 september, aan de vooravond van de IAA, in het beursgebouw in Frankfurt.

Sportmodellen

Ford heeft officieel bevestigd dat het op de IAA behalve de concept-car nieuwe Econetic-technologieën en ‘een aantal sportmodellen’ meeneemt. Welke dat precies zijn, laat Ford nog even in het midden. Wellicht is dit de Fiesta ST waarvan het prototype een graag geziene gast op de Nordschleife is.

Volgens Ford wordt dit jaar de grootste Autosalon van Frankfurt ooit voor het merk en moeten we zeker komen kijken op de 3.200 vierkante meter die Ford ter beschikking heeft.

“Ford wil op de Autosalon van Frankfurt duidelijk laten zien waar het bedrijf voor staat. We doen dat met een aantal spectaculaire, wereldwijde introducties van producten en onze flink uitgebreide stand,” zo verklaart Stephen Odell, voorzitter van Ford Europe.