AMSTERDAM - Voor liefhebbers van sportieve Nissans is er goed nieuws. Bronnen melden aan het Britse AutoExpress dat de plannen voor een achterwielaangedreven sportcoupé springlevend zijn.

AutoExpress meldt dat Nissan het werk aan een concurrent voor de Mazda MX-5 heeft hervat. De plannen voor een dergelijk model werden eerder in de ijskast gezet wegens de economische malaise, maar nu het weer wat beter gaat is er blijkbaar weer ruimte voor wat leuks.

De sportieveling maakt deel uit van het plan van Nissan om tot 2016 52 nieuwe modellen op de markt te brengen. In maart heeft Nissan daartoe met Daimler een overeenkomst afgesloten, waardoor het van het Duitse bedrijf mid-size platformen geleverd krijgt die geschikt zijn voor een groot aantal aandrijflijnen, waaronder viercilinders en V8-motoren.

Op dit platform zou een MX-5 concurrent gebouwd worden, maar ook de opvolgers van de 370Z en een tweetal modellen van luxemerk Infiniti. Voor de sportcoupé van Nissan zou de hulp van Lotus zijn ingeschakeld om het weggedrag naar een hoger plan te tillen.

Project

Wat voor aandrijflijn de nieuwe sportauto krijgt is nog onduidelijk. Voordat het project in 2008 werd stopgezet was er sprake van de 1,6-liter turbomotor die in de Juke debuteerde.

In maart presenteerde Nissan echter de Esflow Concept die een volledig elektrische aandrijflijn heeft, iets wat volgens bronnen binnen het bedrijf een wens is van de Nissan-top.

Naar verwachting moeten we nog tot 2013 wachten op het definitieve antwoord, eerder zullen we de nieuweling niet officieel te zien krijgen.