AMSTERDAM - Ford brengt het grove geschut in stelling voor de IAA in Frankfurt in september. Het merk pakt uit met een stand van 3.200 vierkante meter en een Drive Experience van 2.800 vierkante meter.

Volgens Ford wordt dit jaar de grootste Autosalon van Frankfurt ooit voor het merk en moeten we zeker komen kijken op de 3.200 vierkante meter die Ford ter beschikking heeft.

“Ford wil op de Autosalon van Frankfurt duidelijk laten zien waar het bedrijf voor staat. We doen dat met een aantal spectaculaire, wereldwijde introducties van producten en onze flink uitgebreide stand,” zo verklaard Stephen Odell, voorzitter van Ford Europe.

Onder de primeurs bevinden zich nieuwe Econetic technologieën en Ford neemt ook een conceptcar mee die 'de visie van het merk op de toekomst weergeeft'.

Sportmodellen

Voor de liefhebbers van het leukere werk heeft Ford een aantal sportmodellen op de stand, al wil het merk nog niet kwijt wat we precies gaan zien. We hopen stiekem op een Fiesta ST, want die hebben we al veel op de Nordschleife gezien. Op de stand is daarnaast ook een rallysimulator aanwezig, waar bezoekers hun virtuele racevaardigheden kunnen uittesten.

Buiten heeft Ford 2.800 vierkante meter ter beschikking voor hun Drive Experience. Hier kunnen gasten kennis maken met de rijhulp systemen van Ford zoals Active City Stop en Active Park Assist. De IAA in Frankfurt is van 15 tot 25 september voor het publiek toegankelijk. Op 13 september is AutoWeek uiteraard op volle sterkte aanwezig tijdens de persdag.