AMSTERDAM - Grootste aandachtstrekker van de nieuwe Micra is ongetwijfeld z’n 1,2-liter compressormotor. Eerder wisten we al de vanafprijs te melden, nu weten we ook hoe de rest van de prijskaartje eruit zien.

Ondanks z’n 98 pk is de Micra 1.2 DIG-S schoon genoeg om in aanmerking te komen voor de felbegeerde wegenbelastingvrije status.

Geen wonder dat de belangstelling voor de compressor-Micra groot is. De prijslijst begint bij €12.995 voor een Visia, de instapper van de reeks.

Daarboven staat de Acenta, die minimaal €13.950 moet kosten en voor dat geld onder meer airco en cruise control toevoegt aan de standaarduitrusting.

Parkeersensoren

Speciaal voor Nederland is er de Connect Edition, die zaken als lichtmetalen wielen en parkeersensoren aan boord heeft en voor minimaal €15.350 van eigenaar wisselt.

Topper van de reeks is de Tekna die afgeladen is met luxe, zo zijn keyless entry en een glazen panoramadak standaard, maar het prijskaartje vermeldt dan ook wel een bedrag van €16.150.

Automaat

Voor mensen die liever niet zelf schakelen is er ook een versie met CVT automaat, die helaas niet wegenbelastingvrij te rijden is. De prijslijst begint bij €15.450 voor de Acenta, terwijl de Connect Edition en de Tekna voor respectievelijk €16.850 en €17.650 op de oprit staan.

Nieuw is ook de optie om op de ongeblazen 1.2 een CVT te kiezen in combinatie met het Acenta-uitvoeringsniveau, de prijs van dat model is €14.400.