AMSTERDAM - Gelukkig kunnen we bij Audi altijd redelijk makkelijk voorspellen wat het volgende nieuws van het merk uit Ingolstadt gaat worden.

Na de recente facelift van de A5 kun je er dus op rekenen dat de A4 de volgende is, getuige ook deze spyshots.

Verwacht geen schokkende wijzigingen bij de komende facelift van de A4, net als bij z’n gecoupeerde broer zal het vooral een kwestie zijn van het gladtrekken van het uiterlijk. Op deze spionagefoto’s zien we zowel voor als achter lichtunits die overeenkomen met die op de nieuwe A5.

Waarschijnlijk gaat de A4 ook op motorisch gebied de A5 achterna en dat betekent goed nieuws voor leaserijders, want die kunnen rekenen op de komst van de 170 pk sterke 1.8 TFSI motor. De A5 stoot met die motor 134 gram CO2 per kilometer uit en komt dus in aanmerking voor 20% bijtelling, naar verwachting zal ook de A4 voor het verlaagde bijtellingtarief in aanmerking komen.

Benzinegebied

Ook de 120 pk sterke versie van dat blok zal naar verwachting leverbaar worden en goed zijn voor 20%. Op benzinegebied komt er ook een nieuwe topmotorisering in de vorm van de 3,0-liter V6 compressormotor met 272 pk. Uiteraard komt er ook weer een S4 met 333 pk.

Op dieselgebied zal er niet veel veranderen ten opzichte van het huidige gamma, al zal de 2.0 TDI met 170 pk voortaan 7 pk meer op de been brengen. Wanneer we precies kennis kunnen gaan maken met de vernieuwde A4 is nog niet helemaal zeker, maar voor het einde van het jaar kunnen we hem wel bij dealer verwachten.