AMSTERDAM - Al in 2009 toonde Tesla de fraaie Model S, een zevenpersoons hatchback. Sindsdien bleef het betrekkelijk stil rond de auto.

Wees echter gerust: deze foto’s tonen aan dat de Model S gewoon z’n testtraject doorloopt. Onze fotograaf kwam de auto tegen in Death Valley.

De ingenieurs waren volgens onze correspondent ter plekke uitermate vriendelijk, waardoor we ook een blik konden werpen op de batterij testelektronica die zich in het interieur bevond. Zelfs een iPad ontbrak niet.

De Model S is een elektrische, zevenpersoons hatchback. De auto is nog behoorlijk rap ook: de sprint naar 100 km/h kost zes seconden en de topsnelheid is 210 km/h. De actieradius is 480 kilometer.

Sportversie

Er komt ook nog een sportversie, die in vijf seconden naar 100 km/h sprint. Tesla mikt op een vanafprijs van 49.900 dollar, ongeveer de helft van een Roadster. Tesla heeft inmiddels al meer dan duizend aanbetalingen van 5.000 dollar binnen.

In maart 2009 onthulde Tesla de Model S. De vierdeurs is ontworpen voor Franz von Holzhausen, die bij Mazda vandaan komt. Met de auto wil Tesla z’n doelgroep aanzienlijk vergroten. De Roadster is immers een echt nichemodel.