Zaterdag 1 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

Beste halfjaar ooit voor Ferrari

AMSTERDAM - Ferrari heeft het beste halfjaar uit de geschiedenis in de boeken geschreven in termen van opbrengsten en afgeleverde auto’s.

Dat heeft het merk bij de presentatie van de halfjaarcijfers bekendgemaakt. De opbrengst over het eerste halfjaar was 1,08 miljard euro, een stijging van 19,6 procent.

Het aantal van 3.577 afgeleverde auto’s (+11,8 procent) was ook een record. De nettowinst over de eerste zes maanden van 2011 kwam uit op 91,8 miljoen euro.

Speciale edities

De goede resultaten komen als we naar de specifieke modellen kijken op het conto van de speciale edities van de 599, de GTO en de SA Aperta.

Uiteraard deed het Italiaanse sportwagenmerk ook met de California en 458 Italia goede zaken. Voor de racerij leverde Ferrari bovendien in totaal 176 458 GT’s en Challenges af. De levering van de FF komt nu pas op gang dus de auto speelt een marginale rol in deze cijfers.

China

Op de belangrijkste markten deed Ferrari het uitstekend. Noord-Amerika vormt nog altijd de belangrijkste afzetmarkt. Daar stegen de verkopen met 23 procent naar 939 stuks.

Door een stijging van 116 procent (!) is Greater China (China, Hong Kong en Taiwan) inmiddels uitgegroeid tot de op één na belangrijkste markt voor Ferrari. Duitsland is nu nummer drie met 337 verkochte Ferrari’s.


Lees meer over:

Ferrari

Aanbevolen artikelen