AMSTERDAM - Mercedes-Benz toont op de IAA in Frankfurt deze Viano Vision Pearl. Daarbij is de aankleding geïnspireerd op luxe jachten. Mercedes noemt hem zelf ‘de S-klasse onder de busjes’.

Meredes neemt in september deze Viano Vision Pearl mee naar de IAA in Frankfurt. Die is voorzien van een wit/grijs lederen interieur en hout op de vloer.

In het interieur zijn vele details van geborsteld aluminium er zijn verder meekleurende ramen en een uitgebreid op maat gemaakt Bang & Olufsen geluidssysteem. Natuurlijk is er ook internetverbinding aan boord. Het ontwerp is geïnspireerd op een modern sportjacht.

De Viano is uitgevoerd in het ‘magno pearl grey’, waarmee de matte lakken ook hun intrede doen in de bestelautowereld. Verder is de Viano aan de voorzijde voorzien van LED-verlichting voor een ‘sportiever en krachtiger’ voorkomen.

”Het interieurdesign en de technische mogelijkheden maken van deze Viano Vision de S-klasse onder de busjes,” aldus Mercedes.

Hoogtepunt

Het hoogtepunt van deze speciale Viano is zonder meer het ‘BeoSound’ Viano audiosysteem. Die heeft een vermogen van 1.320 Watt, waar een S-klasse het moet doen met 1.200. Het bestaat uit achttien handgemaakte luidsprekers, die alle in hun eigen behuizing zijn geplaatst.

Denk overigens niet dat de Mercedes daarmee een ‘boomcar’ wordt. Door de plaatsing van de speakers ontsnapt er maar heel weinig geluid naar buiten.