AMSTERDAM - AutoWeek is uitgegroeid tot de luis in de pels van het fototeam van Renault.

De medewerkers dachten ongestoord de persfoto’s van de gefacelifte Twingo te kunnen schieten, maar ook nu gooide een oplettende toeschouwer (Marcel Havelaar) roet in het Franse eten.

Renault zelf wil nog niets over de gefacelifte Twingo vertellen. De importeur wil alleen melden dat de onthulling op de persdag van de IAA plaatsvindt. Dat is op 13 september.

Wanneer de vernieuwde Twingo bij de dealers staat, wil de woordvoerder ook nog niet zeggen. Het vermoeden is dat dat rond de jaarwisseling zal zijn.

Motorenpalet

AutoPlus meldt dat het benzinegamma loopt van 75 pk tot 133 pk - het topvermogen is toegepast in de RS-versie. Er komen volgens het Franse tijdschrift twee diesels beschikbaar. De basisdiesel heeft een vermogen van 75 pk, de topper mobiliseert 85 pk.

Waarschijnlijk betekent dit (vrijwel) gelijke motorenpalet dat de Twingo een bpm- en mrb-vrije diesel én benzineversie in het gamma houdt.

Detailwijzigingen

De rest van de facelift omvat waarschijnlijk vooral detailwijzigingen. Met de opfrisbeurt moet de Twingo zich weer beter kunnen weren in het competitieve A-segment.

Op de IAA staan namelijk twee zeer belangrijke nieuwkomers voor de compacte klasse: de volgende generatie Fiat Panda en de geheel nieuwe Volkswagen Up.