AMSTERDAM - Eerder konden we je al vertellen hoe de nieuwe Volkswagen Beetle rijdt, vandaag kunnen we de vanafprijs melden.

Volkswagen heeft besloten de Beetle scherp in de markt te zetten, en de vanafprijs is daarvan een goed begin. De instapper, en dan hebben we het over de 1.2 TSI met 105 pk en handgeschakelde zesbak, mag weg voor 19.990 euro. En dat is goedkoper dan de voordeligste Golf met dezelfde motor. Deze uitvoering komt bovendien in aanmerking voor 20 procent bijtelling.

De Beetle komt er in drie uitrustingsniveaus. De eenvoudigste heet simpelweg Beetle en heeft buitenspiegels in de kleur van de carrosserie en geïntegreerde richtingaanwijzers, elektrische verstelling en verwarming van de spiegels, elektrische raambediening, boordcomputer, ESP met terugrolbeveiliging en in delen neerklapbare achterbank.

Voor meer kies je de Beetle Design, die 16 inch lichtmetalen wielen, mistlampen voor die in de bochten aan gaan, halfautomatische airco, dat typische Kever-dashboardkastje, luxere stoelen en cruise control heeft. Het dikst is de Beetle Sport met onder meer een achterspoiler, 17 inch lichtmetalen wielen, sportstoelen, volautomatische klimaatregeling en een sportonderstel. 

Motorisch is er keuze uit een 1.2 TSI met 105 pk, een 1.4 TSI met 160 pk, een 2.0 TSI met 200 pk, een 1.6 TDI met 105 pk en een 2.0 TDI met 140 pk. Allemaal standaard met handbediende zesbak en als optie een DSG. De Beetle komt 17 november naar ons land, eerst alleen met benzinemotoren, de diesels volgen in 2012.