AMSTERDAM - De Mercedes CLS is alweer enige tijd op de markt en daarom druppelen de tuningscreaties nu gestaag binnen.

Ditmaal is het Lorinser dat een poging waagt de ultieme tunings-CLS neer te zetten.

Lorinser neemt de CLS 350 als basis. Op vermogensgebied doet de tuner het rustig aan: het vermogen van de 3,5-liter V6 neemt toe van 306 naar 322 pk. Het maximumkoppel stijgt van 370 naar 400 Nm.

Uitlaatsysteem

De extra kracht komt mede op het conto van een nieuw uitlaatsysteem met vier eindpijpen, dat de auto ook een sportiever geluid geeft. De topsnelheid is normaliter begrensd op 250 km/h, maar Lorinser strijkt met de hand over hart en geeft z’n CLS 350 een topsnelheid van 265 km/h.

Waar Lorinser zich echt uitleeft, is bij de aerodynamica. De aanpassingen bestaan uit een nieuwe voorbumper met spoilerlip en sideskirts. Aan de achterzijde vinden we een skirt, een spoilerlip en een heuse dakspoiler.

Bodykit

De complete bodykit staat in Duitsland voor 8.230 euro op de prijslijst.
Lorinser beveelt 19-inch lichtmetaal aan. De zogenaamde RS8-wielen hebben een turbinedesign. Ze zijn ook leverbaar met een diameter van 20 inch. Dan zijn er ook nog de 20-inch RS9-wielen, die uit één stuk zijn gegoten.

De banden komen in alle gevallen van Contintental. De CLS van Lorinser ligt 25 millimeter dichter bij het asfalt. Binnenin biedt Lorinser opties aan als aluminium pedalen, Lorinser-logo’s op de deuren en exclusief leder voor de stoelen.