Aston Martin werkt aan vernieuwde DB9

AMSTERDAM - Aston Martin verblijdde ons onlangs met de Virage, een model tussen de DB9 en DBS. Maar uiteindelijk moet er natuurlijk echte vernieuwing komen van een nieuwe generatie modellen.

In de buurt van de Nordschleife heeft Aston Martin een eerste stap gezet in het testprogramma van deze auto.

De technische details van deze DB9 testauto zijn niet bekend. Of de volgende DB9 bijvoorbeeld een nieuw platform krijgt, is niet bekend. Het lijkt waarschijnlijker dat het hier gaat om een uitgebreide facelift.

Wel is het zeer aannemelijk dat de DB9 een nieuwe motorisering krijgt. Met z’n CO2-uitstoot van minimaal 421 g/km komt de Aston nu al nauwelijks weg, laat staan in de toekomst.

Er gaan hardnekkige geruchten dat Aston Martin samen gaat werken met Mercedes-Benz, dus wellicht kan het Engelse elitemerk bijvoorbeeld de 5,5-liter V8 biturbomotor van AMG (544 pk of meer) betrekken bij de Duitsers.

Potenter

Dat de auto potenter wordt, blijkt wel uit het vergelijkingsmateriaal dat Aston Martin met de mule mee liet rijden. Onze spionagefotograaf meldt dat er een Mercedes SLS AMG (571 pk) en een Ferrari 599 GTB Fiorano (620 pk) aanwezig waren bij de tests.

Momenteel heeft de DB9 een vermogen van ‘slechts’ 470 pk en dat is niet genoeg om de Duitse en Italiaanse concurrentie bij te benen.

De huidige DB9 is er sinds 2004 met een kleine facelift in 2008. De andermaal vernieuwde DB9 komt op z’n vroegst in 2012, maar het zou zo maar eens 2013 kunnen worden.

Lees meer over:
Tip de redactie