Brabus 800 E V12 Cabrio breekt records

AMSTERDAM - Brabus is altijd op zoek naar records en heeft er nu weer eentje te pakken, namelijk dat van ‘snelste vierpersoonscabrio ter wereld’. De betreffende supercabrio is de 800 E V12 Cabriolet.

De naam van de auto geeft het al prijs: deze E-klasse Cabriolet heeft een V12 biturbo motor met een vermogen van 800 pk onder de kap.

Het maximumkoppel is in principe 1.420 Nm. Maar om de aandrijflijn enigszins te beschermen, begrenst Brabus dit aantal Newtonmeters tot ‘slechts’ 1.100 stuks. Schakelen gaat via een versterkte vijftraps automaat.

De Brabus-V12 is gebaseerd op de V12 biturbo motor uit de Mercedes S 600 en de bijna 300 extra pk’s komen er natuurlijk niet zomaar. Allereerst heeft Brabus de cilinderinhoud vergroot van 5,5 naar 6,3 liter. Ook monteert het merk uit Bottrop grotere turbo’s, een speciaal uitlaatsysteem en een aangepast motormanagement.

De sprint naar 100 km/h kost 3,7 seconden, na 9,9 seconden staat er al 200 op de teller en na 23,9 seconden slecht de cabriolet al de magische 300-barrière. Aan begrenzen doet Brabus niet, en dus bereikt de 800 E V12 Cabriolet een topsnelheid van 370 km/h.

Windtunnel

Brabus stuurt de kopers gelukkig niet zomaar op pad met dit monsterlijke vermogen. Het merk heeft met hulp van de windtunnel een compleet aerodynamicapakket ontwikkeld, geheel van koolstofvezel. De voorzijde van de auto is met extra luchtinlaten bijvoorbeeld ontworpen om zo veel mogelijk lucht richting motorruimte en remmen te voeren.

Priemende led-lampen maken anderen op de linkerbaan duidelijk dat ze zich beter snel uit de voeten kunnen maken richting een baan aan de rechterzijde. Aan de zijkant doen 19-inch wielen hun best om andere automobilisten te imponeren.

Brabus heeft veel aandacht aan de wielophanging besteed: de bestuurder kan de auto naar wens maximaal 35 millimeter verlagen. De schokdempers zijn van Bilstein.

Lipstickrood

Binnenin zien we ‘lipstickrood’ leder en een snelheidsmeter die doorloopt tot een niet eens zo heel optimistische 400 km/h. Koolstofvezel elementen op het dashboard, de middenconsole en de deuren laten de inzittenden weten dat dit een heel bijzondere E-klasse Cabriolet is.

De Brabus 800 E V12 Cabriolet debuteert, hoe kan het ook anders, bij de Arabische divisie van Brabus in Dubai. De prijs exclusief belastingen is 478.000 euro.

Tip de redactie