Eerste glimp Infiniti JX

AMSTERDAM - In Europa maken we inmiddels voorzichtig kennis met Infiniti. In Amerika zijn ze allang bekend met dit luxemerk van Nissan en daar is een nieuwe zevenzits crossover op til.

Dit is de eerste glimp van de Infiniti JX crossover, die komende november op de autoshow in Los Angeles zijn werelddebuut beleeft. Het nieuwe model, die een flink uit de kluiten gewassen zevenzits crossover is, komt niet naar de Europese markt. Voor hier is de FX groot zat.

“Gezinnen hebben niet zo veel keuze als ze een werkelijke luxe auto zoeken. De nieuwe Infiniti JX wordt het zevenzits tegengif tegen de saaie crossovers die je vandaag de dag koopt,” vindt de fabrikant. Uiteindelijk wil Infiniti het met de JZ het in de VS onder meer de Audi Q7 moeilijk gaan maken.

Voor Europa zoekt Infiniti het natuurlijk bij de wat kleinere modellen. Aan de verkoopcijfers te oordelen, is het huidige modellenaanbod toch iets te hoog gegrepen. De productieversie van de Etherea concept car, die is het segment van A3, 1-serie, CT200h en A-klasse gaat opereren, moet het merk vanaf 2013 wat vastere voet aan de grond geven. Bovendien zou Infiniti een eigen versie van de elektrische Nissan Leaf willen uitbrengen.

Tip de redactie