Drie nieuwe modellen én een hybride Subaru

AMSTERDAM - Subaru maakt de plannen bekend voor de jaren 2012 tot 2016. Daarin verschijnen drie nieuwe modellen én een hybride.

Fuji Heavy Industries, het moederbedrijf van Subaru, licht een tipje van de sluier op over de plannen voor de komende vijf jaar.

Om te beginnen wil het merk toe werken naar een productieaantal van een miljoen auto’s over tien jaar. In 2016 moet dat aantal op 900.000 liggen. Europa zal daarbij een kleine speler blijven: volgens de prognose worden er tegen die tijd 50.000 stuks in ons werelddeel verkocht.

De komende tijd moet de nadruk liggen op veiligheid, en prestaties en moeten bovendien ‘milieuvriendelijke oplossingen’ worden gevonden. Om de daad bij het woord te voegen, verschijnt in 2013 een hybride model.

Intieme partner

Of dat een reguliere of een plug in-hyrbide wordt, kan de woordvoerder van het merk nog niet zeggen. Beide zijn mogelijk omdat Subaru inmiddels een intieme partner is van Toyota en beide merken onderling veel techniek uitwisselen.

Verder meldt Subaru dat er de komende vijf jaar drie nieuwe modellen verschijnen. Ook daarover weet Subaru Nederland geen details te melden. Natuurlijk verschijnt volgend jaar de coupé, die samen met Toyota wordt ontwikkeld. Daarnaast is het volgens de woordvoerder ‘niet ondenkbaar’ dat er een crossover op basis van de XV concept verschijnt.

Ongemerkte Daihatsu

Tot slot wordt er gesproken over een kleine auto, die een omgemerkte Daihatsu wordt. Onlangs is Subaru namelijk gestopt met de bouw en ontwikkeling van zijn eigen mini’s en worden de kleine modellen voortaan bij Daihatsu betrokken, dat ook onder de vleugels van Toyota zit.

Die kleine Subaru zal overigens niet naar Europa komen.

Lees meer over:
Tip de redactie