Nieuwe BMW 3 draait testrondjes

AMSTERDAM - Nu de onthulling van de nieuwe 1-serie achter de rug is, kunnen autoliefhebbers zich gaan opmaken voor de nieuwe 3-serie.

Over ongeveer een jaar zien we de 3-serievoor het eerst in het echt, dus de prototypes beginnen hun psychedelische testhuid zo langzamerhand steeds meer af te schudden. Het testexemplaar dat onze spionagefotograaf voor z’n lens kreeg heeft weer wat minder camouflagemateriaal, dus zo langzaamaan krijgen we een steeds beter beeld van BMW’s troef in het D-segment.

5-serie

Het lijkt erop dat de familieband met de 5-serie duidelijk in het uiterlijk terug te zien zal zijn, want ook hier zien we een fors ogende voorkant met een brede grille en de achterlichtunits doen ons eveneens aan z’n grotere broer denken.

Dat er nog wel wat werk valt te verzetten voor de ingenieurs bij BMW bewijst het tweede deel van de fotosessie, waar we het testexemplaar op een trailer afgevoerd zien worden. Blijkbaar viel de Dreier na een paar ronden door voor ons onduidelijke redenen uit en kon niet meer op eigen kracht terug naar BMW’s testcentrum.

In de volgende 3-serie komt de nodige nieuwe technologie, waaronder een nieuwe generatie motoren, mogelijk zelfs driecilinders. Voor het zover is, hebben ze bij BMW in de maanden die ze nog rest in ieder geval genoeg te doen.

Tip de redactie